Pasen - Reisverslag uit Abuja, Nigeria van Willem & Jeannette Vliet - WaarBenJij.nu Pasen - Reisverslag uit Abuja, Nigeria van Willem & Jeannette Vliet - WaarBenJij.nu

Pasen

Door: Willem en Jeannette

Blijf op de hoogte en volg Willem & Jeannette

24 Maart 2008 | Nigeria, Abuja

2 de Paasdag
Hier is de Pasen bijna ten einde en wat warmer verlopen dan Nederland, in ieder geval geen sneeuw gehad. De meiden hier zijn allemaal verbrand. Vandaag ligt alles nog stil hier d.w.z. fabrieken en dergelijke. We zijn vanmiddag wat boodschappen wezen doen in een stadje hier dichtbij en we waren het bekijken wel waard, iedereen achter ons aan om de meiden te bekijken en in de armen van Ellen te knijpen. We hebben hier aardappels en tomaten, bananen en ananas gekocht. Afgelopen Vrijdag zijn we naar het strand aan de oceaan geweest. Dat is ongeveer 3 kwartier rijden bij ons vandaan, hier huur je een strandhut voor de schaduw. Het was erg rustig en volgens de verhuurder een erg schoon strand, nou zo schoon was het ook weer niet, maar voor Nigeriaanse begrippen schoon. Ook daar over belangstelling niet te klagen, iedereen wil wat van of wat aan je verdienen. Een jongetje klom in een boom om een cocosnoot te plukken en die verdiende hier 50 eurocent mee,(heb maar niet gepingeld). Hier hebben we garnalen gekocht en sávonds hebben we die gegeten. De zee was overigs niet te vergelijken met de noordzee, golven die je omgooien zo hoog en sterk, levensgevaarlijk. Anke wil elke dag wel naar het strand en ze is heel bang dat we naar Nederland terug gaan, want ze wil geen sjaal en jas aan.

Eind deze week moet de eerste container binnen komen??? Dan worden de eerste monteurs in gevlogen (Nederlanders en Duitsers) en kunnen we de laatste onderdelen gaan monteren, vervolgens na ca 8 weken proefdraaien en starten.
Ook zitten in deze container onze gordijnen zodat we ons huis weer wat verder kunnen aankleden. We houden jullie op de hoogte!!

Groeten

• 24 Maart 2008 - 18:56

Nijsse G:

Hallo de vlietjes,leuk af en toe iets van jullie te horen.Zo te lezen vermaken jullie je wel, al is de temperatuur (iets) anders dan hier,van morgen lag hier nog een paar
    cm sneeuw maar met de middag was alles weer weg.Kunnen de kinderen goed tegen de warmte
    en heb je daar veel last van ongedierte?
    (zoals, mieren,muggen, hage dissen enz)
    Maar ja dat went wel.het is lijkt mij in-
    iedergeval een mooi uitstapje voor een paar jaar en misschien wil Jeannette wel niet meer terug naar Nederland dan heb je een
    probleem WILLEM!!
    Maar ja het kan ook andersom zijn
    Wij wensen jullie een fijne tijd toe en veel gezondheid

GRT Fam
    Nijsse Ede

• 24 Maart 2008 - 20:36

Teun Biemond (oom):

Beste, lieve Willem, Jeanet, Anke en Ellen.
    Ik heb met volle teugen mee kunnen genieten van jullie Nigeriaans beleven.
    Pasen In dat warme Afrikaanse continent.
    Het moet iets anders in jullie gedachtenwereld beleefd worden dan in Nederland. Dan doel ik op de heel andere omstandigheden dan dat jullie gewend waren.
    Werkelijk Pasen in ons hart moet het in ieder land, werelddeel op de zelfde manier worden. Door het geloof in de Levensvorst, de vorst van Pasen, Jezus Christus. Ik hoop dat jullie ook daar iets van mogen beleven. Want..... Hem te kennen is het Leven.

Goede tijd toegewenst en ik hoop jullie nog nader te kunnen volgen en berichten.

Groeten,

Ome Teun en natuurlijk de gehele familie.

• 25 Maart 2008 - 18:04

Dick En Wilma:

Hallo Vlietjes
    wij kregen van rianne jullie site door,om ook jullie een beetje in de gaten te blijven houden.
    Leuk hoor die meiden bij die zwarte mensen, maar ben toch blij dat an en jurgen gewoon hier zijn (nog wel tenminste). Maar als hun nog eens gaan, gaan wij ook mee!Heimwee moet je nog niet krijgen hoor, zeker niet naar het weer. groetjes en tot horens Dick wilma antina corinda en bram

• 26 Maart 2008 - 16:12

Fam Van Wolfswinkel:

Beste Fam. van Vliet,

hartelijk dank voor de info, om eem beetje mee te leven. Er is al heel wat te zien en te lezen. We hopen dat jullie een goede tijd mogen hebben, en dat de Heere jullie wil bewaren.

Groeten Fam. van Wolfswinkel

• 27 Maart 2008 - 16:45

Lisa:

Volgend weekend word het bij ons 'zeggen ze'20 graden I hope so of hoe je dat schrijf!!

Gr. lisa

• 27 Maart 2008 - 16:46

Lisa:

bij schrijf moet er nog een t in!!

• 27 Maart 2008 - 16:47

Lisa:

in plaats van in achter!!
    Sorry allemaal taal fouten!!

• 27 Maart 2008 - 20:06

Patricia:

hallo lieve buren.
    Wat vind ik het toch fijn om te lezen dat jullie het naar het zin hebben, en wat fijn ook voor Anke dat ze dat ook heel duidelijk laat merken en/of weten.
    Er is er hier alleen 1 die haar vreselijk mist en wel elke dag om haar vraagt, en dat is Beyoncé.
    Ze vind het daarom wel heel leuk om die foto's van jullie te zien.
    Dus ga zo door en laat ons lekker mee genieten.
    Dikke kus van jullie buren

• 28 Maart 2008 - 21:12

Flierefluiters:

Hallo daar ver weg. Wat leuk om iets over jullie te kunnen lezen en zien. Wat een ander wereldje zeg! En wat fijn dat de kinderen het ook zo naar de zin hebben. We hopen voor jullie dat Willem´s werk voorspoedig zal gaan. Verloopt dat naar wens of valt dat tegen? Uit verhalen hebben we wel eens begrepen dat de werkmotivatie vaak lager is.
    We blijven jullie belevenissen volgen hoor.
    Veel succes toegewenst!

Groetjes Johan & Annet, Veralí, Walter Flier