we worden getest - Reisverslag uit Abuja, Nigeria van Willem & Jeannette Vliet - WaarBenJij.nu we worden getest - Reisverslag uit Abuja, Nigeria van Willem & Jeannette Vliet - WaarBenJij.nu

we worden getest

Door: Willem en Jeannette

Blijf op de hoogte en volg Willem & Jeannette

06 Mei 2008 | Nigeria, Abuja

Hallo allemaal,
O, o, wat hebben een gerommel en gezanik om ons heen! Zal ik maar bij het begin beginnen? Sinds zeer lange tijd werkt de pomp van het zwembad niet meer, nu eindelijk wordt daar wat aan gedaan. Ook hebben we sinds 3 dagen al geen stromend water, dus we gebruiken het zwembad om te douchen, de vaat te doen, de was te wassen en de vloeren te dweilen... Wanneer we weer water hebben, is nog de vraag. Dan de wasmachine; die is ook al weken kapot. De was krijgt na gebruik een kleur: grijs! valt er nog wat positiefs te melden? Jawel hoor. We hebben Joy, onze hulp. Ze werkt als een paard en is ook nog supergezellig voor de kinderen. En verder hebben we afgelopen woensdag een hele leuke koninginnedag gehad. We gingen 's morgens naar Lagos; de kinderen zijn weer naar school geweest (helemaal geweldig) en wij (Hans, die was er toen ook nog, Willem en ik) zijn wat wezen shoppen. Nadat we de kinderen uit school hadden opgehaald, hadden gegeten en de kinderen op bed hadden gelegd, zijn we naar Lekki Market geweest. Een hele leuke markt voor allerlei hebbedingetjes en groente en fruit. 's Avonds hadden we een echt oranje feest. We hebben heel veel Nederlanders gesproken en begonnen natuurlijk met het zingen van het Wilhelmus. Het feest werd gevierd in het gebouw waar vroeger de Ned. Ambassade was. Afgelopen woensdag was het voor het eerst weer open, dankzij het vrijwilligerswerk van een aantal Nederlanders. Tussendoor ben ik nog naar de Dutch School geweest. Er zitten daar nu 41 leerlingen op. Ook heeft het een goed gevulde bibliotheek, waarvan ik nu al gebruik mag maken. We zijn op deze avond een hoop wijzer geworden, want Willem heeft best wel wat cacaomensen gesproken en ik heb naast de docenten van de school een hoop ervaringen te horen gekregen. Hoe we het in de toekomst gaan doen met school voor de kinderen, weten we nog niet, maar ik loop alle mogelijkheden al flink af te wegen. Hier, in ons dorp, kunnen ze in elk geval niet naar school. Niet alleen vanwege het niveau (kleuterschool heeft daar nog niet zo last van), maar ook vanwege de veiligheid. Er zijn al heel wat overvallen en 'armed robberies' hier gebeurd. Maar..... onze auto is teruggevonden!! In Lagos. Nu moeten we hem alleen nog terugkopen (!!!!) van de politie. En de prijs die ze daarvoor vragen, is net zo hoog als het aanschaffen van een nieuwe auto! Dus we wachten (weer) af. Met de fabriek gaat het wel goed. De details kan ik nu niet vertellen, want als ik Willem vraag hoe het gaat, krijgt hij een frons boven zijn ogen en maakt een gebaar van: het is een grote bende! Dus het gaat vast wel goed, denk ik. Niet beter en niet slechter dan voorheen. O ja, als laatste nog het voorval met onze bewaking. Afgelopen maandagavond liepen de Nederlandse mannen een rondje hier over het terrein. Opeens zag een van hen een pijpleiding uit onze watertank via een gat in de muur naar de buren gaan. Wat blijkt? De buren tappen al tijden water van ons af met hulp van onze bewaking. Zodra hier alle mensen liggen te slapen, geeft de bewaking een seintje, zet de buurman een klein Honda motertje aan en pompen maar. En we kennen ze niet eens!! Dus zo zie je maar, we moeten hier overal ogen en oren hebben. Anders nemen ze een loopje met je...

Lieve groeten,
Willem, Jeannette, Anke en Ellen

• 06 Mei 2008 - 14:26

Willem:

Het goede nieuws is:
    Ik krijg net bericht dat onze container met alle spullen en meubels deze week zal arriveren!! maybe

• 06 Mei 2008 - 17:07

Jannette:

Tsjoh, jullie worden inderdaad wel even getest, zeg! Leuke foto's. Zo krijgen we steeds meer een beeld van jullie dagelijks leven.

Liefs van ons allemaal.

• 08 Mei 2008 - 12:43

Hannah:

hey wat heeft ellen leuk haar!! zo mooi kindje in die nigeriaanse kleren!! :d
    de stage was trouwens erg leuk bij walter walter walter ;)
    kheb nog nooit zon lol gehad
    vandaag ben ik samen met caren nog ff langs geweest,
    ze doen niets liever dan je helemaal onder kussen :P haha
    maas, een dikke poepzak, zoende caren helemaal verrot met zijn verotte tanden en vond haar een errug lekkrding
    haa zij gelijk haar gezicht wassen, ik dikke lol natuurlijk :P:P
    khoop dat jullie snel weer water hebben!!
    suc6 en liefs (L) hannah

• 10 Mei 2008 - 19:25

Rikus Van Holland :

Gisteren vrijdag 9 mei was ik bij je vader om te knippen. Die vertelde het hele verhaal.. Spannend hoor, maar toch ook een goede ervaring. Ik wens jullie veel geluk en voorspoed..
    Groeten vanuit Ede